Geregistreerd partnerschap ontbinden

Zijn jij en jouw partner uit elkaar? Als jullie samenwonen komt er een hoop kijken bij de breuk. Is er sprake van een geregistreerd partnerschap, dan is het zaak dat je deze laat ontbinden. Een geregistreerd partnerschap ontbinden is mogelijk zonder de tussenkomst van een rechter. Je kunt je partnerschap laten ontbinden door een notaris of een advocaat. Die stelt een overeenkomst op waarin staat dat jij en jouw partner jouw geregistreerd partnerschap ontbinden. De overeenkomst wordt vervolgens opgestuurd door de notaris of advocaat naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. De ontbinding wordt dan ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. 

Wanneer moet je naar de rechter?

Wanneer je minderjarige kinderen hebt of wanneer je het niet eens kan worden over de ontbinding van jullie partnerschap, zul je in beide gevallen naar de rechter moeten. Wanneer er gebruik moet worden gemaakt van een rechter zal het proces van de ontbinding op dezelfde manier verlopen als bij een scheiding. Als er minderjarige kinderen betrokken zijn bij dit proces zal er een ouderplan opgesteld moeten worden. 

Vind de goedkoopste notaris 

Wil je jouw partnerschap laten ontbinden? Vind de beste en goedkoopste notaris op deGoedkoopsteNotaris.nl. Online kun je alle notarissen vergelijken op prijs en kwaliteit. Je vindt online de laagste tarieven. 

Tip: Denk je ook aan jouw testament? Misschien heb je na jouw ontbinding andere wensen voor jouw bezittingen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen morgen contact met je op.

Bedankt, tot morgen!