Maandag vanaf 00:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Centraal Testamentenregister

Waar wordt het geregistreerd of jij een testament hebt laten opstellen? In het Centraal Testamentenregister (CTR) wordt bijgehouden welke personen bij een notaris een testament hebben laten opstellen en wanneer dit is gebeurd. Er wordt geen inhoudelijke informatie opgeslagen over het testament. De akte zelf wordt bewaard door de notaris die het testament heeft opgesteld. De notaris zorgt ervoor dat het testament wordt geregistreerd in het CTR. 

Wie heeft toegang tot het Centraal Testamentenregister (CTR)?

Notarissen en kandidaat-notarissen kunnen namens de erfgenamen het register raadplegen. Je kunt ook als particulier gratis een schriftelijke aanvraag doen voor het opvragen van de informatie. Bij het CTR kun je het testament niet inzien. Hiervoor kun je een afspraak maken bij je notaris. 

Kijk hier voor het aanvraagformulier particulieren (PDF)

Kijk hier voor het aanvraagformulier instanties/bedrijven (PDF)

Waar kun je jouw aanvraag naar toe sturen?

Met een ingevuld aanvraagformulier plus een kopie van het uittreksel uit het overlijdensregister kun je jouw aanvraag opsturen naar:

Centraal Testamentenregister (CTR)
Postbus 19398
2500 CJ Den Haag

Vergeet niet je adresgegevens te vermelden in de brief zodat het CTR een antwoord terug kan sturen. 

Centraal Levenstestamentenregister (CLTR)

Naast het CTR bestaat er ook een Centraal Levenstestamentregister. Hier registreren notarissen en kandidaat-notarissen levenstestamenten. Het registreren van levenstestament bij het CLTR is niet verplicht. 

Om te weten te komen of er een levenstestament is opgemaakt, kunnen notarissen en kandidaat-notarissen het CLTR raadplegen. 

Notarissen zullen alleen aan direct belanghebbenden informatie verstrekken. 

Notarissen vergelijken

In Nederland mogen alle notarissen hun eigen tarieven bepalen. Dit houdt in dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen. Vergelijk daarom snel en vraag direct gratis offertes aan. Op basis van jouw postcode en de tarieven worden de goedkoopste notarissen bij jou in de buurt getoond. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344