Akte van verdeling

Een akte van verdeling heb je nodig wanneer je gaat scheiden. Vaak heeft een scheiding behoorlijk wat voeten in de aarde. Het uit elkaar gaan is meestal al pijnlijk genoeg, maar dan moeten er ook nog spullen worden verdeeld. Met behulp van een akte van verdeling worden de gemeenschappelijke spullen op een eerlijke manier verdeeld en kan het huis op één naam gezet worden. 

Waarom een akte van verdeling?

Het verdelen van gemeenschappelijke spullen zoals meubels, of beslissen wie de huisdieren of de auto meekrijgt, gaat de meeste ex-partners goed af. Beslissen wie er in het huis blijft wonen dat ooit van jullie samen was, gaat daarentegen niet altijd even makkelijk. Dan is het opstellen van een akte van verdeling door een notaris noodzakelijk

Ook wanneer je in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest, of wanneer er in de huwelijkse voorwaarden stond vermeld dat de woning gemeenschappelijk bezit is, dient de akte te worden opgesteld.

Wanneer is een akte van verdeling niet nodig?

Indien jullie samenwoonden en het huis maar op één naam stond, is een akte van verdeling niet nodig. Het huis blijft dan eigendom van de persoon op wiens naam het al stond. De akte is ook niet nodig als jullie onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en het huis niet als gemeenschappelijk bezit is opgenomen. Indien geen van beiden in het huis wil blijven wonen, kan het huis gewoon verkocht worden. Daar is geen akte van verdeling voor nodig.

Notarissen vergelijken

Wat je betaalt voor een akte van verdeling verschilt per notaris. Iedere notaris mag namelijk zijn eigen tarieven bepalen. Bij de ene notaris kost deze akte  € 500,- terwijl je er bij een andere notaris  € 900,-  voor betaalt.  Daarom doe je er verstandig aan eerst tarieven van akte van verdeling van notarissen te vergelijken, want op deze manier kan je de nodige kosten besparen. Via ons vergelijkingssysteem vergelijk je snel een eenvoudig notarissen bij jou in de buurt. Vraag  direct meerdere gratis offertes op!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen morgen contact met je op.

Bedankt, tot morgen!