Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Aanwijzen bewindvoerder

Stel je komt te overlijden en je kinderen zijn nog minderjarig, dan wil je graag dat alles goed geregeld is. In je testament kun je een voogd laten opnemen. De voogd krijgt automatisch ook het beheer over de erfenis van je kinderen tot aan hun 18e jaar. Wil je liever niet dat je kinderen op die leeftijd al beschikking krijgen over het geld? Dan kun je een bewindvoerder benoemen en in je testament aangeven tot welke leeftijd van de kinderen de bewindvoerder de erfenis beheert.

De bewindvoerder kan niet alles. Schenken en verkopen van goederen moet met toestemming van de erfgenaam of een machtiging van de kantonrechter. Voor uitgaven boven de 1000 euro is er een machtiging van de kantonrechter nodig.

Voorwaarden

Personen die niet instaat zijn voor hen zelf hun eigen financiën te regelen komen voor een bewindvoering in aanmerking. Dit moet blijken uit een medische verklaring van bijvoorbeeld een arts of psychiater. Dit kan ook blijken uit een verslag van een hulpverlenende instantie. Iedereen kan een bewindvoerder zijn als je maar meerderjarig bent.
De rechter bepaalt hoe lang de bewindvoering duurt en welke goederen onder de bewindvoerder vallen. In de meeste gevallen worden alle goederen onder die van de bewindvoerder geplaatst.

Notaris voor aanwijzen bewindvoerder

Het aanwijzen van een bewindvoerder in het testament moet worden vastgelegd bij een notaris. Je kan een nieuw testament laten opstellen of je testament wijzigen. Op degoedkoopstenotaris.nl kun je alle notaristarieven vergelijken en vrijblijvend gratis offertes aanvragen

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344